Bienalski simpozij: Agyina, svarilo modrecev

V sklopu 35. grafičnega bienala Ljubljana bo med 16. in 18. novembrom v Ljubljani potekal mednarodni simpozij z naslovom Agyina: svarilo modrecev. Javni program bienala kurira ganski kolektiv Exit Frame Collective, ki je za poimenovanje simpozija uporabil koncept Agyina, izposojen od največje etnične skupine v Gani in njihovega razumevanja posvetovalnega foruma, govori pa o tem, da je za tehtno razpravo ali pogovor potreben več kot en glas.

Več

Razstava nagrajenca 34. grafičnega bienala Ljubljana

Transformella: Cinis’ Forking [4.4.6.10.1] – Die Schützlinginnen and Neverlife in Symbolic Terrain Transformella so ena od Umetnih Identitet, za katere skrbi in jih hrani JP Raether. Skupaj tvorijo hibridno formacijo avtorstva, imenovano aLifveForms, ki sestojijo iz mnogih vej življenja, med njimi tudi Transformellae. Te so se prvič pojavile leta 2010, da bi raziskale reproduktivne tehnologije in možnosti za reproduktivne prihodnosti onkraj horizonta ReproNormalnosti. Leta 2015 so se razcepile v Transformella malor in začele posegati v t. i. Ikealnost v lokalnih trgovinah, kjer se množično reproducirajo izdelki za dom in družinski modeli. Od takrat so se pojavile v različnih Ikealnostih v Berlinu, Varšavi, Hamburgu in Düsseldorfu.

Več

Odprtje 35. grafičnega bienala Ljubljana

V petek, 15. septembra, se v Mednarodnem grafičnem likovnem centru odpira 35. grafični bienale Ljubljana z naslovom Iz praznine so prišli darovi kozmosa. Pester program dogodkov, ki vključuje vodene oglede, pogovore z umetniki in glasbene dogodke se bo odvijal tudi med vikendom.

Več

Ibrahim Mahama imenovan za umetniškega vodjo 35. grafičnega bienala Ljubljana

Mednarodni grafični likovni center z veseljem predstavlja Ibrahima Mahamo kot umetniškega vodjo 35. grafičnega bienala Ljubljana (15. september 2023–14. januar 2024). Umetnik je napovedal, da bo prihodnji grafični bienale zelo preprost, a bo obenem skušal slediti povezavam, ki so bile izgubljene oziroma v kontekstu bienala najbrž še nikoli niso bile izpostavljene.

Več

Objavljena je spletna stran Perennial Biennial

Perennial Biennial je partnerstvo petih evropskih bienalov sodobne umetnosti, ki si skupaj prizadevajo za razvijanje in raziskovanje trajnostnih modelov za večletne prakse na področju bienalov.

Več