Chus Martínez imenovana za umetniško vodjo

Mednarodni grafični likovni center (MGLC) z veseljem sporoča, da je bila za umetniško vodjo 36. grafičnega bienala Ljubljana (2025.) imenovana priznana kustosinja, predavateljica in raziskovalka Chus Martínez.

Več

Bienalski simpozij: Agyina, svarilo modrecev

V sklopu 35. grafičnega bienala Ljubljana bo med 16. in 18. novembrom v Ljubljani potekal mednarodni simpozij z naslovom Agyina: svarilo modrecev. Javni program bienala kurira ganski kolektiv Exit Frame Collective, ki je za poimenovanje simpozija uporabil koncept Agyina, izposojen od največje etnične skupine v Gani in njihovega razumevanja posvetovalnega foruma, govori pa o tem, da je za tehtno razpravo ali pogovor potreben več kot en glas.

Več

Razstava nagrajenca 34. grafičnega bienala Ljubljana

Transformella: Cinis’ Forking [4.4.6.10.1] – Die Schützlinginnen and Neverlife in Symbolic Terrain Transformella so ena od Umetnih Identitet, za katere skrbi in jih hrani JP Raether. Skupaj tvorijo hibridno formacijo avtorstva, imenovano aLifveForms, ki sestojijo iz mnogih vej življenja, med njimi tudi Transformellae. Te so se prvič pojavile leta 2010, da bi raziskale reproduktivne tehnologije in možnosti za reproduktivne prihodnosti onkraj horizonta ReproNormalnosti. Leta 2015 so se razcepile v Transformella malor in začele posegati v t. i. Ikealnost v lokalnih trgovinah, kjer se množično reproducirajo izdelki za dom in družinski modeli. Od takrat so se pojavile v različnih Ikealnostih v Berlinu, Varšavi, Hamburgu in Düsseldorfu.

Več

Odprtje 35. grafičnega bienala Ljubljana

V petek, 15. septembra, se v Mednarodnem grafičnem likovnem centru odpira 35. grafični bienale Ljubljana z naslovom Iz praznine so prišli darovi kozmosa. Pester program dogodkov, ki vključuje vodene oglede, pogovore z umetniki in glasbene dogodke se bo odvijal tudi med vikendom.

Več