Razstava nagrajenca 33. grafičnega bienala Ljubljana

Hamja Ahsan, I DON’T BELONG HERE أنا لا أنتمي الى هنا

Zgodovinski artefakti, revolucionarna ikonografija, nikdar poprej videne fotografije, prvoosebne pripovedi sledilcev gibanja, ekstrovertiranih navdušencev ter poznavalcev področja človekovih pravic in sodobne umetnosti kažejo, kako je projektu Shy Radicals ob neprestanem prehajanju med resnico in fikcijo uspelo pronicati v podivjani in po večini zamaknjeni normirani svet, ne da bi projekt izgubil svoje spekulativno bistvo.

Več

Pogovori in delavnice

17. 10. @ splet: Izid zvočne kompilacije ISKRA DELTA (ISKRA DELTA x Nimaš Izbire). Sodelujoči: Astrosuka, Digitonica, Drone Emoji, Galen Tipton, Himera, Kristjan Kaluža, Princess Ketamine, Petal Supply, Toiret Status, Torus, Umru, Toyota Vangelis.

Več

Razstavni program in vodstva

Iskra Delta je 10. septembra 2021 uspešno lansirala 43 visokotehnoloških umetniških projektov svojih 55 lucidnih sodelavcev, sozarotnikov in agentov na 6 območjih, ki jih je ugrabila za svoje političnoekonomske in umetniške operacije. Pod blagovno znamko 34. grafičnega bienala Ljubljana so na ogled za javnost vse do 21. novembra 2021.

Več

Otvoritveni dnevi

Na ozadju socialnih in okoljskih nemirov, globoko v pandemiji, ki je naša telesa prikovala na mesto, naše oči pa na zaslone, se Iskra Delta vrne iz prihodnosti, da bi vžgala iskro za zamišljanje in izgradnjo mogočih alternativnih sedanjosti. Sodelavci, sozarotniki in drugi agenti, katerih prakse uporabljajo moč fikcije, špekulativnega oblikovanja, larpinga, videoiger, interneta, popa in nastajajočih tehnologij, ji bodo pomagali splesti bleščeče zametke drugačnih možnih svetov, ki že vznikajo med nami.­

Več

Pionir kulturnega menedžmenta na Slovenskem

Ob nedavni izdaji knjige »Menedžer da sem? Sem.«, katere avtor je Gregor Dražil, kustos MGLC, smo pripravili spletno video predstavitev, v kateri osvetljujemo zanimivosti iz življenja in dela umetnostnega zgodovinarja in promotorja slovenske sodobne umetnosti Zorana Kržišnika.

Več

Predstavljamo arhivsko spletno stran

Nova spletna stran ljubljanskega grafičnega bienala je zasnovana kot pregled bienalskih prireditev od leta 1955 do danes. Predstavljamo eno od najstarejših mednarodnih prireditev na področju likovne umetnosti, ki se je začela z željo, da bi v Ljubljani prikazali grafični zemljevid sveta, po letu 2001 pa je z vpeljavo kuratorskega pristopa razblinila zamejitev na en medij …

Več