Foto: Jaka Babnik. Arhiv MGLC.

7. mednarodna grafična razstava

Katalog 7. mednarodne grafične razstave, ki je bila na ogled v Moderni galeriji in na kateri se je predstavilo 317 umetnikov in umetnic iz 44 držav. Dela je ocenjevala devetčlanska mednarodna žirija.

Osrednjo bienalsko razstavo in osebne retrospektive nagrajencev sta postavila Sergej Pavlin in Zoran Kržišnik. Postavljene so bile osebne retrospektive prvih štirih nagrajencev prejšnjega bienala (Joan Miró, Victor Vasarely, Emil Schumacher, Stojan Ćelić), ob tem so bila v katalogu objavljena spremna besedila.

Katalog je bogato črno-belo ilustriran, vsebuje tudi nekaj barvnih reprodukcij razstavljenih del. Jože Brumen je o vizualni podobi 7. mednarodne grafične razstave leta 1967 razmišljal celostno. Naslovnico kataloga in plakat je oblikoval z reprodukcijo dela Victorja Vasarelyja. Brumen je bil takrat na vrhuncu ustvarjalne moči. Istega leta je opremil tudi slovite Kosovelove Integrale, ki so izšli pri Cankarjevi založbi.

Uredniki

Zoran Kržišnik

Avtorji

Miha Košak, Zoran Kržišnik, Jacques Lassaigne, Abraham A. Moles, Werner Schmalenbach, Marija Pušić, Majda Jerman, Ljerka Menaše, Breda Misja

Prevajalci

Prevod v francoščino: Viktor Jesenik.

Oblikovanje

Jože Brumen

Izdal in založil

Sekretariat za organizacijo mednarodnih grafičnih razstav v Ljubljani

Leto

1967

Jezik

slovenski, francoski

Število strani

308