Milenijci v četrti industrijski revoluciji

26. 10. 2021

MGLC Švicarija

Milenijci v četrti industrijski revoluciji, pogovor; Anja Radaljac, Tibor Hrs Pandur, Muanis Sinanović, Robert Kuret, Urška Preis, 34. grafični bienale Ljubljana, 2021, spremljevalni dogodek v MGLC Švicariji.

Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.

Na pogovoru Milenijci v četrti industrijski revoluciji ob izidu publikacije Milenijski dosje, ki ga je vodil Muanis Sinanović, kurator konferenčnega in diskurzivnega programa 34. grafičnega bienala Ljubljana, so sodelovali avtorji Natalija Majsova, Jernej Kaluža, Tibor Hrs Pandur, Anja Radaljac, Urška Preis in Robert Kuret.

Zazrti v prihodnost, ki jo skušajo razumeti z vidika internetnega kozmopolitstva, pisci prispevkov v zborniku esejev in fikcije Milenijski dosje razmišljajo o preteklih prihodnostih, nadidentifikaciji s popom, aktualnih kulturnih vojnah, novih starih svetovnih ontologijah. V trenutku, ko nimajo česa izgubiti, brez tehnofobije, ki je dolgo zaznamovala polje humanistike, premišljujejo o odprtih možnostih, ki jih poraja nova tehnološka revolucija z vidika ljubljanskih milenijcev.