Vključi se aktivno

Vključi se aktivno

Postani prostovoljec/-ka bienala
V poletnem počitniškem času se lahko odločiš za prostovoljno pomoč na bienalu. Sodelovanje ti omogoči srečevanje z umetniki in vpogled v zakulisje realnega sveta umetnosti.

Imetniki KUL abonmaja imajo brezplačen ogled 33. grafičnega bienala Ljubljana.

Bienalska avantura
petek–nedelja, 6.–8. september, MGLC – Švicarija, Park Tivoli

Tridnevna rezidenca raziskovanja, ustvarjanja, bivanja in druženja v srcu parka Tivoli in 33. grafičnega bienala Ljubljana. Sprejmemo udeležence med 16. in 19. letom starosti. V sodelovanju z Gimnazijo Poljane.
Brezplačno.

Drop-in delavnica zina s Hamjo Ahsanom
sobota, 28. september, 12.0018.00, Galerija ZVKDS, Trg francoske revolucije 3

Hamja Ahsan je umetnik, aktivist in kurator, ki živi in dela v Londonu. Je avtor knjige Shy Radicals: Antisystemic Politics of the Militant Introvert in ustanovitelj festivala ustvarjalnega aktivizma, fanzinov in neodvisnega založništva DIY Cultures. Na bienalu se predstavlja z referendumom o odcepitvi in na prizoriščih ljubljanskega bienala poziva obiskovalce, naj glasujejo, da se ta območja priključijo odcepljeni Aspergistanski federaciji. Na delavnici bo z obiskovalci, starejšimi od 18 let, izvajal drop-in delavnico (fan)zina, ki bo reflektirala sporočila bienalske razstave.

Zaželene so prijave na petra.derganc@mglc-lj.si.
Brezplačno.

 

***

Hamja Ahsan, Sramežljivi radikalci: protisistemska politika militantnega introvertiranca, 2018; 11,3×17,9 cm; 164 strani, mehka vezava, objavila založba Book Works; naslovnica: Rose Nordin. Z dovoljenjem umetnika.